torstai 24. toukokuuta 2012

Hostel: Part Ni(hon)

Yritetäänpä suoltaa tänne jonkinmoista kunnollista blogipäivitystä.

Sain viimeinkin itseni kammettua varaamaan majoituksen reissulle. Pakko myöntää, Hostels.com -palvelu on varsin näppärä. Hieman pelotti melko myöhäinen ajankohta varaamiselle (alle kuukausi ensimmäiseen yöpymiseen), mutta onneksi vain Tokion keskusrautatieaseman lähettyvillä olevien (ja varsin kalliiden!) hostellien huoneet oli buukattu haluaminani öinä.

Reppureissumeiningillä mennään suurin osa matkasta, sillä suurin osa varauksista meni (taloudellisista syistä) monen hengen dormeihin. Huvittavaa selata hostellitarjontaa, jossa tarjotaan aina 18 hengen kolhoositiloista sermittömään välikattomajoitukseen. Vasta Tokiossa tulee ensimmäistä kertaa "omaa rauhaa"; Okachimachi Station Hotel ei tosin edes tarjoa porukkamajoitusta (mutta on lähellä Akihabaraa >: D). Jos oikein laskin, majoitun kaksi viikkoa vähän vajaalla 350 eurolla, eli noin 24 eurolla per yö. Ei ollenkaan paha. Oikeaa kunnon wanhan ajan ryokania (japanilaistyylinen majatalo) ei tällä kertaa sattunut säästösyistä kohdalle, mutta valintoja on tehtävä. Tärkeintä kuitenkin on, että paikoista löytyy (ainakin väittämän mukaan) wi-fi, pesukoneita ja että ne ovat asemien läheisyydessä. Ja monet olivat fasadiltaan aika nättejä.

Vasta selatessani hostels.comia aloi tajuta, kuinka tiheä maa Japani on. Sivut tarjoavat kartta- ja satelliittinäkymän paikasta, ja Kioton vaikuttaessa suorastaan viattoman autiolta karttanäkymässä, muuttuukin se betoniviidakoksi satelliittinäkymässä. Käveltävää tulee melkoisesti, mutta sitähän tässä haetaankin ;) Onneksi on hostellien yhteystiedot ylhäällä; on nimittäin lievä pakko pyytää ennakkoon neuvoja rautatieasemilta hostellin aulaan asti.

Valitsin muuten reissuni mielenkiintoisesti sadekauden loppuun, jolloin ennusteiden mukaan joka toinen päivä sataa Keski-Japanissa. Onneksi siellä on sentään lämmintä siihen aikaan, joten eiköhän kesä kuivaa, minkä kasteleekin.

Hostellien varaukset suoritettuani onkin oikeastaan kaikki alkuvalmistelut pulkassa. Sitten vielä kieltä harjaannuttamaan ja yrittämään nukkua. Pieni täpinä iskee päälle aina, kun reissua ajattelee.

2 kommenttia:

  1. Paljon kuvia, tuliaisia ja postikortti ressusta on tultava tai takasin Suomeen ei ole tulemista >D

    VastaaPoista
  2. Hoho, huomenna matkas alkaa. Kieltämättä on vähän kade! Hyvää matkaa ja kerrot sitten kaiken kun takasin tulet. 8D (Ja joo, tuliaisia ei tullut mieleen tosiaankaan pyytää, nyt sitten varmaan vähän myöhäistä jo haha)

    VastaaPoista